6 Ekim 2023 Cuma

Kitap - Kuru Kız Ayfer Tunç

 Herkese merhabalar efenim,

Taze bitirdiğim bir Ayfer Tunç romanından bahsetmek istiyorum sizlere.Son zamanlarda tek nefeste okuduğum nadir kitaplardan biri oldu.Yalnızlığa ve kimsesizliğe rağmen kendini kendi potansiyelini bilip insan engeline rağmen hatta bütün engellere rağmen dik başlı durmanın ve kafasına ne eserse onu yapmanın özgürlüğün gerçek anlamını hatırlatan bir roman oldu.Ayfer Tunç genç yaşımda tanıştığım bir yazardı ama değerini sanırım bu yaşlarda sonradan bilebildim ya da benim için anca zamanı geldi diyebilirim diğer kitaplarını da alıp sabırsızlıkla okumayı bekliyorum.

Ushuaia, Arjantin'in Tierra Del Fiego - Ateş Toprakları eyaletinin başkentidir. Dünyanın sonundaki şehirdir. Ushuaia'nın güneyinde sadece askeri üslerde insan varlığı bulunur. Antarktika'ya yakınlığı nedeniyle iklimi bir hayli serttir. 2013 sayımına göre nüfusu 60 bin olan Ushuaia'da bugün 70 bin kişinin yaşadığı tahmin edilmektedir. Son yıllarda turizmin gözde yerlerinden biri haline gelen şehirde, Dünyanın Sonu Müzesi, Dünyanın Sonu Deniz Feneri, Dünyanın Sonu Postanesi ve Dünyanın Sonu adını taşıyan pek çok otel, motel, restoran, kafe gibi çeşitli işletmeler bulunur. Antarktika yolculuklarının çıkış noktasıdır. Ushuaia'da isteyenlerin pasaportlarına "Fin Del Mundo - Dünyanın Sonu" damgası vurulur. Kimi turistler buna beş peso kimileri de on beş dolar ödediklerini söylerler. İkisi de doğrudur, damganın gerçek fiyatı belirsizdir. Dünya bir şaka olmalıdır ayrıca. Ayfer Tunç, okurlarını taşranın karanlığından alıp dünyanın bir ucuna götürüyor. Şimdilik daha ötesi yok. Kuru Kız, tüm zamanların mağdurları üzerine, yenilikçi, ezber bozan bir roman.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aksiyon Filmi : The Fall Guy

 Herkese merhabalar efenim, Sinemalara girdiği gibi kuzenimle gittiğimiz ve sinemada izlenmesi gerektiğini düşündüğüm izlemesi zevkli bir ak...