11 Nisan 2020 Cumartesi

Biyografi Filmi : Marie Antoinette

Herkese merhabalar efenim,

Karantinanın 25.günündeyiz.

Dün akşam çok yanlış bir saatte 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve Türkiye de resmen bir insanlık dramı yaşandı insanlar 2 kuruşluk bisküvileri almak için sokaklara döküldü sağlıklarını ve diğer insanların sağlıklarını hiçe sayarak.Aslına bakarsanız benim her zaman kendi içimde de çoğu zaman kızdığım bir inancım var o da doğal seleksiyon.Yani doğada güçlü olan kazanır,zayıf olan elenir.Maalesef ki doğa kadar insanlar aleminde de bu durum bu şekilde olaylar karşısında akıllı ve soğukkanlı hamleler yapabilen insanlar her zaman kazanmış,zayıflık gösteren cahillik yapan insanlar her zaman kaybetmeye ya da ölmeye mahkum olmuştur bunun örneğini dün bir kez daha görmüş olduk dün The Platform filminin başka bir örneğini görmüş olduk insanlar ihtiyacını kadar değil de Luppo ya da kola gibi lüks şeyleri yemek için kendini ve diğer insanları hiçe saydı.

Artık film izleme konusun da o kadar seçici davranmıyorum Netflix'i açıyorum ve izlemediğim ne varsa izlemeye çalışıyorum sanırım ben de ilk olarak Netflix'i tüketmeye çalışıyorum.

Antonia Fraser’ın çok satan kitabından, Sophia Coppola tarafından beyazperdeye uyarlanan film, tarihin en ünlü kadın figürlerinden birine, Fransa kraliçesi Marie Antoinette’in dramına odaklanıyor. Dönemin politik ve siyasi şartları gereğince Fransa kralıyla evlendirilen genç Avusturya kraliçesi Marie Antoniette, yaşamını sürdüreceği bu yeni hayat düzeninde çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Kayıtsız ve ilgisiz bir kocaya sahip olan genç kraliçe, Versailles sarayının ihtişamlı gölgesi altında çeşitli siyasi oyunlara ve politik hesaplaşmalara tanık oluyor.
Genç kraliçe bu alışık olmadığı düzende mücadele etmenin yolunu uçarı partilerde ve tehlikeli dostluklarda ararken, film kadın başrakarakterini tüm insansı halleriyle ele alıp alışılmışın dışında bir Marie Antoniette portresi çiziyor.


Kirsten Dunst in Marie Antoinette (2006)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İngiliz Dizisi : Baby Reindeer

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de yer alan ve mini bir İngiliz dizisinden bahsedicem bugün sizlere.Instagram postlarında görüp merak et...