27 Nisan 2020 Pazartesi

Kitap - Aşka Susamış Yukio Mişima

Herkese merhabalar efenim,

Karantinanın 41.günündeyiz.

Yeni bir haftaya yine bir kitap postuyla başlayalım istedim.

İlk defa Mişima okudum Nisan ayı alışverişim de 2 kitabına şans vermek istedim ve 2 kitabında da benzer sonlar ve hisler üzerine yazmış Mişima sanırım yazarın tarzını anlamak için çok doğru kitaplarını seçmişim.Bu kitabında dul bir kadının kayınpederinin yanına yerleşmesini ve orada bir yandan kayın pederinin tacizlerine uğrarken bir yandan da evin hizmetçisine duyduğu aşkı anlatıyor ama ne aşk.Kitabın sonunda şaşıranlar olmuştur ama açıkçası ben kadının karakterine de yaptıklarına da kitabın sonununa da hiç şaşırmadım çünkü kadının psikolojisini çok iyi kavrayabildim hatta o kadar iyi kavramışım ki kitabı okumaya başladığım akşam kitabın bir sahnesi rüyama girdi :D İlk defa bir kitabın rüyama girdiğine şahit oldum.

Mişima okuması kolay ve akıcı kitaplar yazıyor olsa da bazı noktaları okurken bazen sıkıldım açıkçası kitaplarının genelde kısa olması Allahtan bunu daha katlanabilir kılıyor da kitap vasatlığa düşmeyip seviyesini korumayı başarabiliyor.

Aslan, kafesinden çıktığı anda, eski, vahşi aslan olduğu zamandakinden daha geniş bir dünyaya sahip olur. Hapsedildiği sürede onun için iki dünyadan başka dünya yoktur. Diğer bir deyişle kafesin içindeki dünya ile kafesin dışındaki dünya. Artık özgür kalmıştır. Kükrer.

İnsanlara saldırabilir. Onları yiyebilir. Yine de tatmin olamaz, çünkü ne kafesin içinde, ne de kafesin dışında bir üçüncü dünya yoktur.

Etsuko dört duvar arasında bir hayat sürmektedir. Gözü hep dışarıda olmuş kocası tifodan öldüğünde genç yaşta dul kalan kadın kendini kayınpederinin evinde bulmuş, yaşlı adamın rahatsız edici ilgisine boyun eğmeye mecbur kalmıştır. Tek tesellisi, evin hizmetçisi Saburo’ya olan aşkıdır. Ancak bu genç adamın sevgisini kazanmak için yaptıkları felaketini hazırlayacaktır. Yukio Mişima’nın ilk romanı Bir Maskenin İtirafları’ndan sonra yayımladığı Aşka Susamış, yazarın hayatı boyunca kalemine rehberlik etmiş sapkın ve saplantılı arzuyu ve sarsıcı şiddeti sahneye koyan, okuru yakalayan ve bırakmayan bir eser.

“Mişima’nın romanları çevresine korkunç ve iflah olmaz bir tuhaflık yayar; sanki sapkınlar için kurulmuş bir arafta geçiyor gibidirler.”

(Tanıtım Bülteninden)

1 yorum:

İngiliz Dizisi : Baby Reindeer

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de yer alan ve mini bir İngiliz dizisinden bahsedicem bugün sizlere.Instagram postlarında görüp merak et...