22 Ağustos 2020 Cumartesi

Kitap - İzmir Kitap Kulübü İle Ağustos Ayı Kitabı Muhtelif Evhamlar Kitabı Ömür İklim Demir

 Herkese merhabalar efenim,

İzmir Kitap Kulübünün bu ay ki kitabı Muhtelif Evhamlar Kitabı idi.Yarın toplantımız olacaktı ama sanırım sayı yetersizliğinden dolayı olmayacak gibi duruyor bu korona girdiğinden beri kulübe benimde pek hevesim kalmadı açıkçası online toplantılar beni de pek açmıyor maalesef ama her ay okunacak olan kitapları takip edip okumaya çalışıyorum en azından.

Bu ay ki kitabımız ilk defa duyduğum bir Türk yazarın içinde öyküler bulunan bir öykü kitabıydı.Adamın öykü tarzını biraz Mahir Ünsal Eriş'e biraz da Mine Söğüt'ün karışımı gibi oldum.Biraz ürkütücülük biraz dram her hikayenin bir şekilde birbirine bağlanıyor olması gibi gibi ...

Ben bu tarz güncel yazarların öykü kitaplarını okumayı seviyorum ama bu sene özellikle yaptığım yeni bir keşif oldu benim için.

"Ne diyeyim, huzur tuhaf şey arkadaş, ancak kaybedecek bir şeyin kalmadığında gelip seni buluyor."

Ömür İklim Demir, kalbini yalnızlıkla terbiye eden insanları, birbirini ıskalayan hayatları, eskidikçe güzelleşen, güzelleştikçe insanı dibe çeken anıları koyuyor önümüze. İs bağlamış sokakları, naftalin kokan paltoları, dördüncü ayakta yatan kuponları, hizada bekleyen bıyıklı tuzlukları, intihara meyilli tahta mandalları, hikâyesi hiç bitmeyen sokak bilgelerini, mesai mesai deliren beyaz yakalıları ve günlük yaşamın lime lime ettiği bütün evhamlı ruhları anlatıyor.

Muhtelif Evhamlar Kitabı'nda, öykünün sunduğu imkânları ve incelikleri, alçakgönüllü ama yetkin bir dille birleştiriyor. Sakin sakin, tane tane sıralıyor kelimelerini ve "anlatsan şiir olacak" o anların tablosunu çiziyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...