17 Ağustos 2020 Pazartesi

Kitap - Leyla İle Mecnun Burak Aksak

 Herkese merhabalar efenim,

Bugün itibariyle kurs merkezimizi yaptığımız seviye tespit sınavıyla açmış bulunduk.Ardından bir çok idari ve şube toplantılar yapıldı o kadar yoğundu ki bugün daha şimdi blog yazma fırsatım oldu.Artık bizim için sınırlı da olsa eğitim öğretim dönemi başladığı için eskisine oranla daha yoğun olacağım.

Bugün ki kitap postumuza gelicek olursak Türk televizyon tarihinde tee ben lisedeyken bile çok konuşulan ve çok sevilen bu diziden kardeşimde çok sevip hayran olunca ilgim oluşmaya başladı.Lisedeyken çıktığım çocuk bu dizinin acayip bir fanıydı onunla kötü bir şekilde ayrılınca bu diziye de acayip bi ön yargıyla yaklaşmış ve otomatik olarak izlemek istememiştim.Daha sonradan kardeşim izlediği ve sabah akşam bana övdüğü yetmezmiş gibi bir de kitabını alınca madem onun kütüphanesine dadandım bari bu kitaptan başlayayım dedim.Benim mizahi anlayışıma pek uygun bir dizi olmadığı için kardeşim kadar gülmedim.Absürd ve kara mizahı sevmeme rağmen sanırım o en baştan beri benden oluşan ön yargı yüzünden çok fazla sevemiyorum , bilemedim :/

Türk televizyon tarihinin en büyük hayran kitlesine sahip dizilerinden Leyla ile Mecnun, bu kez sevenlerinin karşısına farklı bir tür ve yepyeni bir macera ile çıkıyor. Dizinin başarılı senaristi Burak Aksak, aynı adlı kitabıyla o meşhur imkansız aşka yeni bir yorum daha katıyor. Mecnun, İsmail Abi, Erdal Bakkal, İskender, Yavuz, Aksakallı Dede ve dizinin daha nice unutulmaz ismi, yeni maceralarıyla güldürürken hüzünlendirmeye devam ediyor.


Yarım Kalan Son, Farklı Hikayeyle Tamamlanıyor


Son yıllarda Türk sinema ve televizyon dünyasına özgün kalemiyle damga vuran Burak Aksak, Leyla ile Mecnun kitabını “dizinin yarım kalan finali” olarak tanımlıyor. 2018 yılında okurlarıyla buluşan kitap, tümüyle dizideki konu ve karakterleri yansıtıyor. Ancak tamamlayıcı olmaktan çok, alternatif bir hikaye olarak gelişiyor. Bu doğrultuda kitap, diziye aşina olmayanlar için de akıcı, sürükleyici ve eksiksiz bir macera sunuyor.


Mecnun, Bu Kez Leyla’sına Kavuşabilecek mi?

Klasik Leyla vü Mecnun mesnevisinin modern ve eğlenceli bir yorumu olan Leyla ile Mecnun, komedi perdesinin ardında aslında derin ve hüzünlü bir aşk hikayesini barındırıyor. Destanlaşan mesnevinin sonunda Mecnun Leyla’sına kavuşamıyor, fakat siz yine de hazır olun; bu kez her şey değişebilir!

Dünyaya Gözlerini Aynı Anda Açan İki Aşık

Leyla ile Mecnun’un yaşamı, mesnevi versiyonunda olduğu gibi aynı gün aynı yerde doğan iki bebek olarak kesişiyor. Aradan geçen 30 küsur yılın ardından iki genç, farklı hayatlar yaşayan bireyler olarak birbiriyle karşılaşıyor. Aynı zamanda zıt denebilecek ölçüde farklı karakterler olarak tasvir ediliyor.

Leyla’yı gördüğü ilk anda aşkından çılgına dönen Mecnun, mahalledeki can dostlarının yardımıyla Leyla’sına kavuşabilmek için farklı yollara başvuruyor. Sonunda hayatlarını birleştirmek için dünyanın dışına çıkmaya kalkışan iki aşık, kim bilir daha nelerle karşılaşacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...