15 Ağustos 2020 Cumartesi

Kitap - Yıldız Yukio Mişima

 Herkese merhabalar efenim,

Bugün işten sizlere sesleniyorum.Yine bir pazar günü iş yerine erkenden geldim ve yapayalnızım.Allahtan klimam açık ve güzel demli bir çay içme şansına sahibim,hademe ablada mis gibi temizlik yapıp kokutmuş her yeri o yüzden keyfim oldukça yerinde.Akşamda bu kitabı okuyup bitirdim ve bol bol uyudum sanırım bi 12 saate yakın uyumuş bile olabilirim Allahtan ayağımın altındaki şişlikler biraz geçti de bugün ayakkabı giyebilir hale geldim.

Yukio Mişima'nın Can yayınlarından çıkmış olan uzun öyküsünden bahsedicem bugün sizlere.BKM'de Can yayınlarında indirim görünce dayanamayıp aldığım bir kitap oldu yoksa Ağustos ayı için bir kitap alışverişinde bulunmayı düşünmüyordum kardeşimin kitaplarından otlanmaya devam edicem bir süre ama İzmir Kitap Kulübünün Ağustos ayı kitabını almam gerektiği için 30 Tl'lik bir alışveriş yaptım BKM de uygulamadan alışveriş yapana 30 TL üstü kargo bedava oluyordu böylece 3 kitap birden aldım ve kargo parası vermeden oldukça kazançlı bir alıveriş yapmış oldum."Yıldız" okuması oldukça kolay bir yalnızlık öyküsü aslında.Bir akşamda okuyup bitirdim hatta yeni kitabıma da başladım.

Rikio gençliğinin baharında bir oyuncu. Ünlü olmaktan ve ona mektuplar gönderen, uzaktan adını haykıran hayranları olmasından görünüşte çok memnun. Kamera karşısında bir süreliğine bir başkasına dönüşen Rikio, setten uzaklaştığındaysa bir yıldız olmanın ne demek olduğunu sorgulamaya ve absürd, yüzeysel varoluşuyla yüzleşmeye başlar. Yukio Mişima’nın bir yakuza filminde rol aldıktan sonra yazdığı Yıldız, Japon edebiyatının sıra dışı yazarından şöhreti ve yabancılaşmayı anlatan çarpıcı bir hikâye.

Yıldız - Kısa Modern

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...