19 Eylül 2021 Pazar

Gerilim Filmi : Midnight

 Herkese merhabalar efenim,

Artık yavaştan iyileştiğime göre yarın işe gitme vaktidir diyebilirim bugün evdeki son günüm.Dün gece 2'de dedem vefat ettiği için annemler cenaze işlemleri için Amasya'ya gidicekler.Dedem 90 yaşındaydı ve eceliyle öldü diyebilirim o yüzden pek üzülmedim Allah herkese sıralı ve acısız ölüm versin.

Bugün film postunda Squid Game dizisinde de izlediğimiz ve şu sıralar yıldızını parlatan Wi Ha-Joon'nun baş rolünde sapık manyak bir katili canlandırdığı gerilim dolu Kore filmi var.Bir çok yönden izlerken beni delirtti hele de polislerin sahneleri bana iyice kafayı yedirtti " bu kadar da olmaz resmen saçmalamışlar" dedim ama bir yandan da Kore'nin çok güvenli bir yer olduğunu biliyoruz insanlar özellikle kadınlar geceleri çok rahatlar ve kamera sistemleri çok gelişmiş olduğu için bu tarz sapık manyaklar on yılda bir oluyor diye biliyorum o yüzden insanların bu kadar tepkisiz olması polislerin olayı pek sallamamasını da tuhaf bulmamak gerek diye de düşünüyorum.Bunlara rağmen yine de sağır ve dilsiz biriyle empati kurulması açısından bunu seyirciye o çaresizliği çok güzel geçirmeyi başarmış bence film :)

Psikopat bir katil ile sağır bir kadın arasında hayatı tehdit eden bir saklambaç. Kyung-Mi’nin (Jin Ki-Joo) işitme sorunu vardır. Çağrı merkezinde işaret dili danışmanı olarak çalışmaktadır. Geceleyin Seoul’de bir sokakta seri katil Do-Sik (Wi Ha-Joon) ile karşılaşır. Kyung-Mi ondan kaçmaya çalışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...