12 Nisan 2022 Salı

Çin Dizisi : Cupid's Kitchen

 Herkese merhabalar efenim,

Bugün uzun bir aradan sonra yine Çin dizisi var.Konu mutfak olunca aşk dizilerine bayılıyorum.Tat alma konusunda damak zevki eşsiz olan kızımızla ünlü bir aşçının beraber çalışma ve aşık olma hikayesini izliyoruz.Dizi biraz uzun olduğu için benzeri dizilere oranla bi tık bazı sahneler sıkabiliyor o yüzden oraları atlayarak izledim ama genelde olarak eğlenceli ve bol bol Çin mutfağındaki tatlara ve restoranlara yer veren bir dizi.

Akut bir tat duygusuyla kutsanmış Lin Ke Song, herhangi bir yemeğin içindekileri tek bir ısırık ile tanımlama konusunda eşsiz bir yeteneğe sahiptir. Nadir yeteneğe rağmen, hiçbir zaman çok fazla aşçı olmadı ve bu nedenle mutfak sanatlarında kariyer yapmayı hiç düşünmedi. En azından Michelin sertifikalı şef Jiang Qian Fan ile tanıştığı güne kadar. Başka bir adam tarafından vuruldu, KeSong, sevgisini kazanma umuduyla Amerika'ya olan tek taraflı aşkını takip etmeye karar verir; ancak, tüm planları, geldikten kısa bir süre sonra raydan çıkar. Kısa bir süre sonra Qian Fan ile yolları kesişen çok beğenilen şef, onun nadir bulunan hediyesi ile ilgilenir. Onu kanatları altına alan Qian Fan, Ke Song'a becerilerini mutfakta nasıl uygulayacağını öğretmeye başlar. Birlikte çalışarak yaklaşan bir yemek yarışmasına hazırlanırlar, ancak onları oraya götüren yol çukurlarla doludur. Mutfakta yerini bulmaya çalışan Ke Song, Qian Fan'ın zorlu eğitimine katlanır. Ne kadar zor olursa olsun, yavaş yavaş kendi becerilerini geliştirmeye başlar, sadece yeni bir güven kazanmakla kalmaz, aynı zamanda Qian Fan'ın hayranlığını da kazanır. Fakat bunlardan herhangi biri ona kalbinin gerçekten arzuladığı şeyi vermeye yeterli olacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Taşların Anlattığı Clara Dupont Monod

 Herkese merhabalar efenim, Çalıştığım okuldaki edebiyat öğretmeni olan arkadaşım benim de iyi bir okuyucu olduğumu öğrendiğinde yeni aldığı...