9 Nisan 2020 Perşembe

Aksiyon Filmi : Kill Bill Serisi

Herkese merhabalar efenim,
Karantinanın 23.günündeyiz.Bugün yıllardır televizyonlar da hep yarım yamalak izlediğim bir türlü tamamlayamadığım bir seri olan Kill Bill serisinden bahsedicem.Aklımda ne zamandır izlemek vardı ama bir türlü canım istemiyor ya da denk getiremiyordum bol bol boş vaktim olduğu için sinema,kitap,dizi hayatımda ne kadar izlemek,okumak istediğim şey varsa hepsini yapıyorum şu sıralar hayatımın bu dönemini içimde yarım kalmış şeylere tamamlamaya çalışarak geçiriyorum şu sıralar yeni bir hobi edinmek gibi bir amacım da var ama hala düşünme aşamasındayım bu konuyu belki daha sonralara da erteleyebilirim bilemiyorum,bakalım.

Kill Bill serisi Tarantino ile tanıştığım ilk film değil , daha önce Zincirsiz ve Ucuz Roman filmerini seyretmişim ve kendisinin çekim tekniklerine,senaryo ve kurgu stiline hakimim ama bence Tarantino'nun filmleri içinde en sevdiğim kesinlikle Kill Bill serisi oldu.Hem savaşçı kadın kahramanları sevdiğim için hem de diyaloglar,senaryo,çekimler ve oyunculuklar bakımından çok daha iyi olduğunu düşündüğüm için.

Kill Bill: Vol 1 (2003)

Gelin, zamanında kadın suikastçılardan oluşan bir grubunun parçasıdır. Bill ve öteki suikastçılar ona karşı birleşince konumunu bırakmıştır. Düğünü sırasında saldırıya uğrar. Kilisedeki herkes öldürülür. O da karnındaki bebeğini düşürür ama hayatta kalmayı başarır. 5 yıl boyunca komada kalan Gelin, bir mucize eseri hayata geri döner. Artık tek amacı vardır: Ona pusu kuran Bill ve adamlarını teker, teker öldürmek.

Uma Thurman in Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Kill Bill: Vol 2 (2004)

Gelin / Siyah Mamba ilk bölümde 5 yıllık komasından uyanıp intikam almaya başlamıştır. Ancak asıl hedefine ulaşması için daha gitmesi gereken epey bir yolu vardır. Düşmanları arasında en önemlileri hala yaşamaktadırlar ve onun hayata döndüğünü hatta intikam almaya başladığını da bilmektedirler. Ve gelin için güzel sürprizleri vardır...

Uma Thurman in Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Komedi Filmi : The Blackening

 Herkese merhabalar efenim, Benim gibi ofansif Amerika mizahını biliyor ve seviyorsanız beğeneceğiniz bir film.Çok fazla Amerika mizah kültü...