27 Nisan 2021 Salı

Gençlik Filmi : Moxie

 Herkese merhabalar efenim,

Dünden beri Exxen platformu ile üyelik iptali sorunu yaşıyorum sinir oldum artık.Trendyol'un kampanyası ile 1 ay ücretsiz izleyecektim güya ama banka hesabımdan para çekilmiş şimdi Mayıs ayı içinde çekilmesin diye üyeliğimi iptal etmeye çalışıyorum ama sayfaya ulaşılmıyor resmen rezillik siz Netflix'in tırnağı bile olamazsınız nerden bulaştıysam bu daha alt yapıyı adam gibi kuramamış platforma zaten Acun medyanın yaptığı hiç bir şeyi sevmiyorum izlemiyorum da dedim hazır boşluktayken bi bakayım ne var ne yok diye cidden içi de bomboş bir uygulama üstüne üstülük hediye diye edilen şeyin parasını da aldılar baktım şikayetlere herkes bundan şikayet etmiş zaten rezillikten başka bir şey değil.

Neyse efenim günlük sinir krizimi sizlere aktardığıma göre gelelim bugünün postuna.Yine Netflix de yer alan feministik gençlik filmi var ben izlerken yine çok eğlendim arada kafa dağıtmak için bu tarz içerikler şart bence :)

Moxie, lisesinin saçma cinsiyetçi kuralları ve okuldaki saygısız erkek arkadaşlarını protesto etmek için feminist bir devrim başlatan genç bir kızın hikayesini konu ediyor. 16 yaşındaki Vivian Carter, okulundan gerçek anlamda bıkmış olan genç bir kızdır. Vivian, lisesinin cinsiyetçi kıyafet kurallarından, koridorda maruz kaldığı tacizden ve okul yönetiminin futbol takımını sürekli övmesinden bunalmıştır. Tam da bu sırada annesinin, 90’lı yıllarda Rio Grrl adlı bir punk rock grubunun üyesi olduğunu öğrenen Vivian, annesinden ilham alarak harekete geçmeye karar verir. Okulundaki kızlara isimsiz olarak feminist bildiriler dağıtan genç kız, bir süre sonra emeklerinin karşılığını alarak birçok kızdan destek almaya başlar. Bu durum Vivian’ın bir kız devriminin yöneticisi haline gelmesine neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...