4 Nisan 2021 Pazar

Kitap - Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü Maud Ankaoua

 Herkese merhabalar efenim,

Bugün yoğun yorucu bir haftanın son günü.Dün hava ne kadar güzelse bugün o kadar kötüydü yine üşüdüm hafiften yağmur çiseliyordu ve bahar bir türlü gelmek bilmiyordu biran önce zaman akıp gitsin istiyorum.Bir yandan vaka sayıları artıyor bir yandan sınav zamanı yaklaştıkça çocuklar ve aileleri daha fazla stres olmaya başladı onlar stres oldukça bize daha çok iş düşüyor ve bütün negatif enerjilerine bize aktarmaya çalışıyorlar.Bu sene beni öyle çok yordu ki sanki yıllardır çalışıyormuş gibi hissediyorum uzun bir ara vericem zaten daha önce postlarımda gelecek planlarımdan bahsetmiştim sizlere.

Bugün Yanpasaj yayınlarından dün okuyup bitirdiğim bir motivasyon kitabı var.Kitabın resmen kapağına vurulup aldım Yansapasaj kitap kapakları konusunda gerçekten çok başarılı favori yayınevlerimden biri olmaya aday diyebilirim.Şimdilik favori yayınevlerimde Can ve Jaguar yer alıyor.

"Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü " yolculuk hikayesi gibi başlayıp daha çok kişisel gelişim kitabına evrimleşen bir kitap genel tabiriyle söylemek gerekirse.Başlarda bu hali hoşuma gitse de ortalarına doğru artık bu uzak doğu felsefesi ayakları beni biraz sıkmaya başladı diyebilirim sanırım psikoloji bilgisi olan bir insan olduğum için bu tarz kitaplar bana aşırı sıkıcı geliyor ama hiç bu konularla alakası olmayan ve kurgu dışı kişisel gelişim kitapları okuyamayan insanlar için bir hikaye ile harmanlanmış bu kitap oldukça ideal olabilir diye düşünüyorum.

“Ruhunuzu besleyecek ve hatta hayatınızı kurtaracak bir hikâye!”

- Christine Michaud -

“Herkesin sahip olmak istediği şeylere sahibim ama hayatımdan memnun değilim, sence bu nasıl mümkün oluyor?”

“Eskiden ben de öyleydim: İstediğim her şeyi satın alma gücüm vardı, hayatım duygusal anlamda tatmin ediciydi ve sağlıklıydım. Ama bütün bunlara rağmen bir şeylerin yolunda gitmediğini hissediyordum. Ne olduğunu tam olarak bilemesem de kendimi bu dünyaya ait hissetmiyordum. Bu genel kasvet hâli beni rahatsız ediyordu. Özümü bulamıyordum.”

“Tıpkı benim gibi! Ben de aynı şeyleri hissediyorum. Mutluluklarım kısa sürüyor, bir şey yolunda gitmediğinde veya biriyle ters düştüğümde hemen mutsuz oluyorum, sürekli gergin hissediyorum… Ben de senin gibi değişmeyi çok isterdim. Ama nasıl?

Fransa’da Bestseller

100.000 Satış Rakamı

Amazon Puanı: 4.8/5

Maëlle her şeyi kontrol altında tutmaya çalışan, yoğun tempoda koşturmaktan kendi mutluluğunu önceliği yapmayı unutmuş, Parisli mutsuz bir kadındır. En yakın arkadaşı Romane ile buluştuğunda öğrendiği gerçek sonucunda bir seçim yapmak zorunda kalır ve ondan istenen uzun, zorlu bir yolculuğa çıkar. Böylece mutluluğa giden hikâyesi de başlamış olur. Tam da Tolstoy’un dediği gibi, “Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar: Ya biri bir yolculuğa çıkar ya da şehre bir yabancı gelir.”

Büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımızda hikâyenin sonuna gelip gelmediğimizi bilmiyoruz. Oysa bu elbette büyük bir maceranın da başlangıcı olabilir.

- Pema Chödrön -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İngiliz Dizisi : Baby Reindeer

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de yer alan ve mini bir İngiliz dizisinden bahsedicem bugün sizlere.Instagram postlarında görüp merak et...