4 Mart 2022 Cuma

Japon Dizisi : Koi desu Yankee-kun to Hakujou Girl

 Herkese merhabalar efenim,

Şu sıralar Japon dizilerine sarmış bulunmaktayım bir kaç gün buralarda dizi postu olarak Japon dizileri görebilirsiniz benden söylemesi :D Aşırı tatlı bir dizi ile başlıyoruz.Görme engelli bir kız ile (kız tam olarak yüzde yüz görme engelli değil daha önce böyle bir engel biçimi görmemiştim en azından Türkiye de görmedim daha çok %90 civarında beyaz ışık olarak görüyor her şeyi ve yazılar dahil her şeyi çok yakınlaştırınca görebiliyor) serseri bir yankeenin hikayesini anlatıyor.Bu arada dizinin bazı yerlerinde gerçek hayatta da doğuştan görme engelli bir komedyen dizi arasında çıkıp görme engeli ile ilgili gerçek hayattan bilgiler veriyor.Japonyanın bu konuda bile ne kadar gelişmiş olduğunu izledim ve o kadar çok şey yapmışlar ve o kadar çok düşünceliler ki bu konuda bir kez daha Türkiye'nin bu konuda ne kadar geri kalmış ve sığ düşünceli olduğunu anlamış oldum.

Akaza Yukiko, görme engelli çocukların gittiği özel bir okulda öğrencidir. Ambliyopi hastası olduğu için renkleri soluk görmekte ve sadece büyük harfleri büyüteç yardımıyla okuyabilmektedir. Dışarıya beyaz bastonu olmadan çıkamamaktadır. Buna rağmen, parlak bir kişiliğe sahiptir. Bir gün, belalı bir çocuk olan Kurokawa Morio ile tanışır. Yukiko başta Morio'dan hoşlanmaz ancak zamanla duyguları değişir.

1 yorum:

Kitap - Beter Ol Mitat Karaman!

 Herkese merhabalar efenim, İlk kitabı o kadar çok beğendim ki hemen gidip ikincisini alıp bir nefeste okudum.Şu sıralar hasta oldum yine bo...