3 Mart 2021 Çarşamba

Kitap - O Gün İçin Bir Şemsiye Wilhelm Genazino

Merhabalar efenim,

Şu sıra iki kurum içinde yoğun dönemlere girmiş bulunmaktayız zaten yoğunduk şu sıra kat kat daha yoğunuz çünkü bursluluk sınavlarımız başlıyor bu hafta ve bursluluk bizim kurumda bayram havasında geçer benim en sevdiğim zamanlardır genelde.Eve gidince kitap okumaktan başka bir şey yapamıyorum şu sıra bir şeyler izleyecek halim bile kalmıyor yatağımdan ayağımı bile çıkarasım gelmiyor en geç saat 22.00 olunca artık yorgunluktan uyuyakalıyorum zaten.

Bugünün kitap postuna gelicek olursak , Genazino'nun daha önce bir kitabını daha okumuş ve orta seviyede bulmuştum kısa okunması kolay kitaplar olduğu için 2-3 gün içinde bitiyorlar bu kitapta daha önce okuduğum kitap gibi daha çok baş kahramanın iç hesaplamalarını ve gözlemlemelerini okuyoruz çok fazla olay akışı ile karşılaşmıyoruz daha çok aşk ve iş ilişkileri üzerine yazılmış kısa bir novella tadında romanlar diyebiliriz bu yazara karşı bence kotamı doldurdum başka bir kitabını alıp okuyacağımı pek zannetmiyorum :/

O Gün İçin Bir Şemsiye'nin kırk altı yaşındaki anlatıcısı, bir "ayakkabı denetçisi"dir. Satışa sunulacak yeni modelleri test etmek için Frankfurt sokaklarında henüz sadece kendisinin giyebildiği ayakkabılarla gezinir. Hayatta kendi yolunu bulamamıştır, ama yolda eski aşklarını, arkadaşlarını ve anılarını bulur. Bir "varış noktası" yoktur görünürde, ama her adımda insan ruhunun görünmez yerlerine biraz daha yaklaşır. Sadece sokaklarda değil, bilincin coğrafyasında da yürür ve sıradan görünen biri insanın ne denli sıra dışı olabileceğini düşündürür. Varoluşsal sorgulamalar için alışılmadık ölçüde canlı üslubu ve keskin gözlem gücüyle eşyaya ve insanlara her baktığında hayatın bize unutturmaya çalıştığı bir gerçeği hatırlatır: Yine hayatın kendisini.

Hayatlarının yağmurlu ve uzun bir günden, bedenlerinin de o gün için gereken bir şemsiyeden başka bir şey olmadığını hissetme noktasına gelmiş insanların, Wilhelm Genazino'yla derin ve keyifli bir yürüyüşe çıkacakları O Gün İçin Bir Şemsiye'yi Çağlar Tanyeri Almanca aslından çevirdi.

(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Idea Of You

 Herkese merhabalar efenim, Bugün yoğun bir güne başladım arada bi mola verdiğim zamanda günün film postunu yazmak istedim.Amazonda yayınlan...