14 Mart 2020 Cumartesi

Kitap - Sibop Başar Başarır

Herkese merhaba efenim,
2 haftadır elimde süründürdüğüm kitap nihayet bitti.Malumunuz korona olaylarından dolayı okullar 1 hafta resmi tatil olunca bizim kurumda oldu.Şu sıra kayıtlar,dersler derken zaten oldukça yorucu başlamıştı ikinci dönem , öğrenciler ve öğretmenler kurumda olmayacak ama biz idari kadro olarak kurumda olacağız maalesef ki :( Durum bu olduğundan dolayı uzun zamandır okuyamadığım ya da okumaya başlayıp elimde süründürdüğüm kitapları nihayet okuyup,bitirme ve sizlere yazma fırsatı bulmuş olucam.

Bu kitabı kütüphaneden aldım ama daha önceden bloglarda görmüştüm.Can yayınevinden de çıkan bir kitap olduğu için alıp okumak istedim.Yazarın dili ve anlatımı popüler yerli yazarlar gibi o yüzden okuması oldukça kolay ama nedense hikayesi beni pek sarmadı,çerezlik bir şeyler okumak isterseniz ideal olucak bir kitap maalesef ki daha fazlası değil :)

Aslı, galiba ben kendimi evliliğe hazır hissetmiyodum. Geçen hafta evlendik mi gerçekten biz? Nikâh memuru inandı mı gerçekten, sözüme güvendi mi? Kara kaplı deftere atılmış öcü imzadan söz etmiyorum ben Aslı. Kimse ciddiye almaz ki beni... Seninle yaşlanmak istiyorum ama yaslanmak istemiyorum. Hem ne suçum var ki benim? Öyle köşemde saksı gibi duruyodum ben. Günün birini bekliyordum. Sen istedin. Geldin sen bulaştın bana.

Sibop, kendi deyimiyle “acemi kolpacı” Orhan’ın romanı. Doğma büyüme Cihangirli Orhan, hukuk tahsili yapmış. Girdiği işlerde pek tutunamamış, ailesinin gözünden bile düşmüş. Kimse tarafından yüzüne bakılmayan biri. Öyle ki, adı “sibop”a çıkmış. Ama bir gün Orhan’ın yüzüne bakan bir kız çıkıyor ve roman başlıyor. Başar Başarır’ın bu sürükleyici, inandırıcı, azmettirici romanının öne çıkan yanı dili olabilir; bir solukta, Türkçenin tadına vara vara okuyacağınız Orhan’ın hikâyesini çok seveceksiniz.

(Tanıtım Bülteninden)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Garson Matias Faldbakken

 Herkese merhabalar efenim, Norveç edebiyatı çok sevdiğim ya da takip ettiğim bir edebiyat değil açıkçası.Soğuk ve bence sıkıcı bir edebiyat...