5 Aralık 2020 Cumartesi

Gerilim Filmi : Call

 Herkese merhabalar efenim,

Şu sıra daha çok evde olabildiğim ve boş zamana sahip olabildiğim için dizi ve film dünyasına son hızla geri döndüm.Özellikle internet platformlarına iyiden iyiye sardım malum artık bence TV devri bitti tamamen.

Netflix filmi olan şu anda da hali hazırda güncel olarak bulunan bir Kore yapımı gerilim filminden bahsedicem bugün sizlere.Aslında konu olarak Kore dizilerini yakından takip eden biri olarak bana çok orijinal gelmedi elbette ama Kore dizilerinden uzak olsaydım bana çok orijinal gelebilirdi daha önce bir çok polisiye dizi geçmişle geleceği elektronik bir araçla bağlayıp geçmişte yapılan şeylerin geleceği değitirdiği temasını işlemişti.Bu da onun polisiye olmasa da Netflix gerilim filmi versiyonu olmuş ama yine de izlemesi keyifliydi ayrıca hep Kore dizilerinden tanıdık yüzlerin olması da filmi daha iyi kıldı benim için.

Film, bir telefon görüşmesi aracılığı ile farklı zamanlarda yaşayan iki kadının bağlantı kurmasını konu almaktadır.

2019 yılında yaşayan Seo-Yeon (Park Shin-Hye) uzun süre sonra döndüğü evine eski bir telefon bağlar. Bir gün, telefon çalar ve telefondaki kişi, 1999 yılında yaşayan Young-Sook (Jeon Jong-Seo) adlı bir yabancıdır. Daha sonra, Seo-Yeon yaşadığı şuanki evde, 20 yıl önce Young-Sook’un da yaşadığını öğrenir. Seo-Yeon ve Young-Sook yaptıkları bu telefon görüşmeleri sayesinde arkadaş olurlar.

"Bir insanın hayatını değiştiren, bunlar gibi küçük şeylerdir."

Aradan zaman geçer, Seo-Yeon ve Young-Sook geleceklerini ve hayatlarını değiştirecek bir seçim yaparlar. Young-Sook, 20 yıl önce, hayatını kaybeden Seo-Yeon’un babasının (Park Ho-San) hayatını kurtarır. Buna karşılık olarak, Seo-Yeon, Young-Sook’un 2019 yılındaki geleceğini araştırır ve Young-Sook’a söyler. Korkunç bir geleceğin onu beklediğini öğrenen Young-Sook, geleceğini düzeltebilmek için Seo-Yeon’u tehdit etmeye başlar.

"Geçmişinizi değiştirebilseydiniz, neyi değiştirirdiniz?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tayland Dizisi : Ready, Set, Love

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de yer alan ve Türkçe çevirisi ile "Bekarların Savaşı" olan Tayland dizisinden bahsedicem sizl...