25 Mayıs 2020 Pazartesi

Belçika Dizisi : Into The Night

Herkese merhabalar efenim,

Netflix'e düşmeye kaldığımız yerden dewamke !

Mehmet Kurtuluş'un da içinde yer aldığı sanki bir Temel fıkrası tadında olan dizi daha 1.sezonu mevcut Netflix'de onu da hemen 1-2 günde bitirebilirsiniz zaten.Devamını izler miyim bilemiyorum ama oldukça heyecanlı bir yerde bitti aslında gelirse 2.sezonuna bi bakabilirim.Temel fıkrası tadında demem komedi olduğundan değil tam tersine bir distopya hikayesi izliyoruz.Güneşin bir anda insanlığı yok etmesiyle başlayan bir uçakta seyahat edicek olan bir grup insanın Batıya doğru giderek Güneşten kaçma hikayesini anlatıyor ama aşırı mantık hatası olan yerler elbette ki var mesela Güneşin sığınaktaki insanları bile öldürebiliyor olması nasıl yani ? :)

Dizi de en gıcık olduğumuz şey tabi ki insanlar tehlike anındaki salak salak davranışları ve kavgaları dışında bir de Türklere ırkçılık yapan bir İtalya'nın olması.Tabi Türkümüz Osmanlı tokadını adama her defasında patlatıp üstüne bir de Türkçe küfür edince içimize su serpildi.Mehmet Kurtuluş tüm karizmasıyla dizinin baş rollerinde biri belli ki bence bizi çok güzel bir şekilde de temsil etmiş.

Into The Night, güneşin insanlar için tehlike oluşturmasının ardından karanlıkta kalmak için batıya gitmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Yaşanan kozmik bir olay, dünya için büyük bir tehlike oluşturur. Güneş, yoluna çıkar herkesi öldürmeye başlar. Bunun üzerine bir adam, gün doğmadan önce karanlığın hüküm sürdüğü bölgelere gitmeye karar verir. Brüksel’den kalkan bir gece uçağını kaçıran adam, güvenli olan karanlıkta devamlı kalmak için pilotları batıya uçmak için yönlendirir.

Laurent Capelluto, Stefano Cassetti, Mehmet Kurtulus, and Pauline Etienne in Into the Night (2020)

1 yorum:

  1. seyretmek istiyordum ama şimdi osmanlı tokadı falan deyince ıhh oldum aniden :-)))

    YanıtlaSil

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...