23 Mayıs 2020 Cumartesi

Kore Dizisi : Hi Bye, Mama!

Herkese iyi bayramlar efenim,

Bugün ilk defa ülkemizde bayramlarda büyüklerin evine gidilip el öpülmüyor,çocuklar kapı kapı dolanıp şeker toplamıyor,kimse tatile gidemiyor kimse dışarı çıkamıyor.Ülkece böyle günler de göreceğimiz varmış demekki. Saat 16.00 gibi Zoom üzerinden kurum olarak öğrencilerimizle toplasıp bayramlaşıcaz.

Size bu gün bayram şekeri niyetine şeker tadında bir Kore dizisi ile geldim dizi Netflix üzerinde yer aldığı için annemle birlikte izledik daha doğrusu annem izliyordu ben de hemen diziyi beğenince yanında bitiverdim aslında bu diziyi daha öncede gördüm elbette ama pek izleyisim gelmedi içinde aşk meşk yok diye ki pekte yok aslında.Bir annenin hikayesini anlatıyor daha çok.Komedi ve dram birlikte dizi de kah gülüyorken kah ağlıyorsunuz.Bu arada Kore nin en güzel kadını kabul edilen Kim Tae Hee ablamız var baş rolde.

Konusu:
Dizi, insan olarak tekrar hayata dönmek için çabalayan bir hayaletin (Kim Tae-Hee) etrafında dönmektedir. 5 yıl önce, hayatını kaybeden Cha Yoo-Ri bir hayalet olarak etrafta dolanmaktadır. Kocasına (Lee Kyu-Hyung) ve kızına, bir insan olarak geri dönebilmek için 49 gün boyunca süren bir plan devreye sokar.

Karakterleri:
Kim Tae-Hee dizide bir hayalet olan Cha Yoo-Ri karakterini canlandırmaktadır. 5 yılını bir hayalet olarak sürdürmesine rağmen olumlu ve idealist kişiliğini korumayı başarabilmiştir. Kızını kucağına alma arzusunu yerine getiremediği için bu dünyayı geride bırakamaz. Bir şekilde, 49 gün boyunca, ailesine bir hayalet olarak geri dönebilme fırsatı elde eder.

Lee Kyu-Hyung dizide Cha Yoo-Ri’nin (Kim Tae-Hee) kocası ve bir göğüs cerrahı olan Jo Kang-Hwa karakterini canlandırmaktadır. İlk aşkı ve sevgili eşi olan Cha Yoo-Ri’yi kaybettikten sonra kişiliği belirgin bir şekilde değişir. Ancak, bir gün, 5 yıl önce ölen eşini tekrar karşında bulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...