1 Mayıs 2020 Cuma

Fantastik Film : Abigail

Herkese merhabalar efenim,

Karantinanın 45.günündeyiz.

Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı ! Bugün eğer normal bir günde olsaydık kurum tatil olucak ve piknik yapmaya gidecektik :( Şu an da yine tatil bugün çalışmayacağım ama en fazla yapacağım şey elimde kahvem kitap,film,dizi üçgeni içinde kaybolmak.Hayır yanlış anlamayın bin şükür yine durumumdan şikayetçi değilim hele de bu zamanda hala çalışmak zorunda olan işçi ve sağlıkçı,emekçi kardeşlerimizi düşününce :( O yüzden her zaman her güne şükrederek uyanıyorum :)

Dün bahsettiğim üzere bir süre Korku/Gerilim sinemasına ara verdim o yüzden izlemediğim kıyı da köşe de kalmış olan Fantastik filmleri izliyorum.Bunlardan ilki Abigail isimli bu fikri çok güzel olan ama oyunculuklarla mahvedilmiş ve IMDB de en fazla 4.9 alabilmiş olan film.Film birçok fantastik evrenin ve konun karışımı gibi.Hem cyberpunk hem virüs salgını evreni hem de büyü evreni.Bu kadar dünya karışınca insan çok daha keyifli ve güzel bir film çıkar sanmışlar ama hem yönetmenin hem de oyuncuları  beceriksiz olmasıyla harcanmış maalesef film o yüzden bu filme sadece "İyi denemeydi."diyebiliyorum :)

Abigail, dünyayı etkisi altına alan bir salgından uzak durmak için korunaklı bir alanda yaşayan genç bir kıza odaklanıyor. Genç bir kız olan Abigail, gizemli bir hastalık salgını yüzünden sınırları uzun yıllar önce kapatılan bir şehirde yaşamaktadır. Abby henüz 6 yaşındayken babası hastalığa yakalanınca şehir dışına gönderildi. O günden beri babasını bulmayı aklına koyan Abby, babasına ulaşabilmek için yetkililere karşı çıkmaya başlar. Genç kız bu sırada şehrin aslında sihir bir alan olduğunu öğrenir ve kendisinde olağanüstü yetenekler olduğunu keşfeder.

Eddie Marsan, Artyom Tkachenko, Nikita Tarasov, Ravshana Kurkova, Tinatin Dalakishvili, Rinal Mukhametov, Nikita Dyuvbanov, and Gleb Bochkov in Abigail (2019)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...