20 Mayıs 2020 Çarşamba

Kitap - Ölüm Limuzini Nazlı Eray

Herkese merhabalar efenim,

Bugün işteyim ama iş yerindeki bilgisayarımın nedenini anlamadığım bir şekilde bazı tuşları basmamaya başladığı için bugün ki postu anca bu zamanda yazabiliyorum.Dün ki açıklamayla okulların Eylül de açılacağı ve telafi eğitimi de olmayacağı söylendi.Okulların işi bitti artık ama biz güya 1 Haziranda açılmaya hazırlanıyoruz şu anda ama bakalım bu yeni duyuruyla birlikte yönetim bir şey demedi bakalım ne olacak her gün yeni bir aksiyon olduğu için 25 yaşında yaşlandım resmen ruhum yoruldu şu dönemden ki aslında daha yeni başladık bence bugün işten eve dönerken 35 derece olan havada maske taktım ve belediye otobüsüne bindim eve gelene kadar resmen cehennem gibi bir şeydi.

Böyle zamanlarda absürd insanı yormayan ama eğlendiren bir şeyler okumak isterseniz Nazlı Eray benim size önerim olabilir.Kendisiyle ilk defa bu kitapla tanıştım diğer kitaplarını alacak kadar beğendim mi bilemiyorum açıkçası ama hoş vakit geçirten çerezlik fantastik bir roman.Bence en büyük kusuru sürekli olarak tekrara düşmesi kendi içinde bir yerden sonra sanki sürekli aynı şeyleri okuyormuşum gibi hissettim.

Fantastik edebiyatın kraliçesi Nazlı Eray, yeni romanında üzerindeki sır perdesi değil kalkmak elli yıldan fazladır azıcık bile aralanmamış olan ABD Başkanı John F. Kennedy suikastını ele alıyor.

JFK Tuzluçayır’da!

Ankara'nın sakin sonbahar bahçelerine, vadideki Fokurtu Cafe'ye gidip hayatın anlamını ve eski zamanları düşünen roman kişisi, bir suikasta kurban giden ABD Eski Başkanı John Fitzgerald Kennedy’nin suikastının en ince ayrıntılarını ve komplo teorilerini uzunca bir süredir incelemektedir. Tuzluçayır'daki Kurşuncu Bacı'nın eski bahçesinde bir sabah vakti J. F. Kennedy’ye dönüşüverir.

Ruhu kendisinin, bedeni ise Kennedy’nin bedenidir. Telefonda esrarengiz bir ses ona öldürüleceğini söyleyip durur. Değişik bir serüven başlamıştır. Korkunç bir karabasandır aslında bu. Dallas'taki Başkanlık limuzininde kurşunlardan kaçış, Parkland Hastanesi’ndeki beyni uçmuş ceset ve ajan kız Barbara. Acaba kahramanımız peşindeki korkunç yazgıdan kurtulabilecek mi, yoksa Dallas'taki kurşunlar onu ebediyete mi yollayacaklar?

Ölüm limuzinindeki nefes kesen sahneler...

Abraham Zapruder’in olayı belgeleyen video filmi...

Parkland Hastanesi ve Ankara’nın sessiz sonbahar bahçeleri... Yaşam nedir?

(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...