10 Mayıs 2020 Pazar

Kitap - Yerdeniz Büyücüsü Ursula K. Le Guin

Herkese merhabalar efenim,

Geçen ay ki kitap kulübü toplantımız da Mülksüzleri okumuş ve online dan toplantımızı yapmıştık bu pazartesi de aynı şekilde Nisan ayı kitabımız üzerinde konuşacağız onunda toplantıdan sonra postu gelecek elbette.Mülksüzlerin toplantısın da yazardan konuşurken daha önce okuduğumuz kitaplarından da bahsettik ben Sürgün Gezegenini okuduğumu ve bilimkurgu ve fantastik aşığı olmama rağmen çok fazla sevemediğimden bahsetmiştim buna karşılık bir çok kişi bana Yerdeniz serisini önerdi Harry Potter serisine ilham kaynağı olan bir seri olduğundan bahsettiler ben de elbette çok merak ettim ve Ursula'ya 3.şansını da verdim ama yok vallahi yok bir türlü olmuyor bizim yıldızımız Ursula ile barışmıyor bu kitabını bile diğer kitaplarına oranla daha kolay okumama rağmen aşırı sevemedim o cümlelerde ki,olaylarda ki,zamanlarda ki kopukluk kitabın akıcılığına hep ket vuruyor ve bu da beni kitaptan inanılmaz soğutuyor.

Evet bu kitap serinin ilk kitabı ama açıkçası seriye devam etme hevesi pek yok ben de eğer bir gün zamanı gelirse okurum belki asla okumam demiyorum elbette öyle dediğim ne varsa bir gün zamanı geliyor ve okuyorum o yüzden zamanının gelmesini bekliyorum bazı kitapların.Bu arada ciddi mana da Harry Potter'ın esin kaynağı olmuş bu kitap neredeyse bir çok durum ve bir çok olay birebir aynı.

"Sanırım Yerdeniz Büyücüsü'nün en çocuksu yanı konusu: Büyümek. Büyümek, benim yıllarımı alan bir süreç oldu; bu süreci otuz bir yaşımda tamamladım -ne kadar tamamlanabilirse; o yüzden de çok önemsiyorum. Çoğu genç de önemser. Ne de olsa esas işleri budur: Büyümek."

- Ursula K. Le Guin -

(Tanıtım Bülteninden)

1 yorum:

  1. bende okumaya başlayıp bitiremeyenlerdenim , ki Ursul'nın kitaplarını cok severim. Ama bir gün mutlaka bitireceğim :) sevgiler.

    YanıtlaSil

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...