23 Mayıs 2020 Cumartesi

Korku Filmi : Güzelliğin Portresi

Herkese merhabalar efenim,

Bugün evdeyim o yüzden kaldığımız yerden Netflix'e düşmeye devam ediyoruz.Sinemaya ilk geldiğinden beri izlemek istediğim bir film aslında ama bu zamana izlemek ve yazmak kısmet oldu.

Türkiye korku sinemasında bence gün geçtikçe kendini geliştiriyor gerek oyuncu kadrosuyla gerekse Batılı tarzdaki sahneleri ve senaryosu,korkutucu ögeleriyle Amerika Korku sinemasına benzer bir film olmuş.Onlardan özenmiş falan demiyorum ya da Amerikan filmlerinin çakması da olmuş demiyorum bu filme gelen diğer eleştiriler gibi.

Amerika Korku sinemasını bir çok ülke ilham alarak filmler yapıyor zaten ve ortaya oldukça iyi yapımlarda çıkıyor.Bu filmin orijinal senaryosunu sanırım Güney Koreli biri yazmış hangi filmin uyarlaması olduğunu pek anlayamadım daha doğrusu araştırdığım halde bulamadım.Bence bu tarz filmlerde Türk sinemasına katkı da bulunuyor özellikle de bu tarz filmleri daha sonradan Netflix alınca dünyadaki diğer ülke insanlarının izlemesini ve oyuncularımızı,ülkemizi tanımasına vesile oluyor.

Genç bir kadın olan Nisan, yıllarca babası ile görüşmemiştir. Ancak babası ile ilgili aldığı önemli bir haberin ardından, eşi ve kızı ile birlikte soluğu baba evinde alır. Yıllar önce kaçarak ayrıldığı köşke geri dönen Nisan, burada tuhaf durumlara şahit olur. Köşke gelmesi ile birlikte kaçıp kurtulduğunu düşündüğü geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalan Nisan, bu sırada babası ile ilgili gizemi çözmeye çalışan polisin sorgulamasına maruz kalır. Kendisini köşeye sıkışmış hisseden Nisan, kendisini ve ailesini koruyabilmek için köşkte yaşanan gizemi çözmek zorundadır.

Feridun Düzagaç, Burçin Terzioglu, Serkan Keskin, Birkan Sokullu, and Melisa Senolsun in Güzelligin Portresi (2019)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...