15 Mayıs 2020 Cuma

Kore Dizisi : When The Weather Is Fine

Herkese merhabalar efenim,

Bugün evdeyim.Zamanımı genel olarak temizliğe ayırmak istiyorum bugün.Yazlıklarımı çıkarır,kütüphanemi düzenler odamı temizlerim sonra belki bir film izlerim ve elbette yeni bir kitaba başlıcam.Bugünün benim için planları bu şekilde sizinkiler neler ?

Bugünün dizi postunda uzun bir aradan sonra izlediğim ilk Kore dizisi olan When The Weather Is Fine dizisi var.Aslında ben bu diziye Şubat gibi başladım ama sonradan hem işlerimin yoğunluğu hem de dizinin gidişatı neticesinden anca izleyip tamamlayabildim.Baş rollerde iki sevdiğim isim var aslında ama bence maalesef bu ikili birbirlerine pek yakışmamış Park Min-Young resmen çocuğun ablası gibi durmuş ayrıca bence aralarında herhangi bir kimyada yoktu ve bence diziye de yansımış bu durum o yüzden başlarda kitap ve kış temalı çok hoş ve sakin bir dizi gibi gözükse de sonradan hiç sevemedim diziyi.

Konusu:
Dizi, Seul’deki yaşamdan bıktığı için küçük bir kasabaya taşınan bir kadın (Park Min-Young) ile bu kasabada bir kitap dükkânı işleten bir adamın (Seo Kang-Joon) arasındaki romantik ilişkiyi konu almaktadır.

Karakterleri:
Park Min-Young dizide iyi kalpli sıradan bir kadın olan Mok Hae-Won karakterini canlandırmaktadır. Çocukluğundan beri çello çalmaktadır ve çello aracılığı ile oldukça sosyal bir hayata atılır. Ancak, o sırada başkaları tarafından kalbi kırılır. Bu yüzden, hem kendine karşı hem de başkalarına karşı olan güvenini kaybeder. Yaşadığı üzücü olayların da yanı sıra Seul’deki yorucu hayattan bıkar ve hem memleketi hem de küçük bir kasaba olan Bookhyun’a geri dönmeye karar verir.

Seo Kang-Joon dizide Bookhyun’da, 'Goodnight Bookstore' adında küçük bir kitapçı işleten Im Eun-Seob karakterini canlandırmaktadır. Onun günlük hayatı oldukça basittir. Uyanır, kahve içer, bir kitap okur ve kendi bloguna yazar. Ancak, bu sıradan, tek düze hayatı, lise arkadaşı Hae-Won (Park Min-Young) ile tekrar karşılaştıktan sonra değişmeye başlar.

Lee Jae-Wook dizide Im Eun-Seob’un (Seo Kang-Joon) arkadaşı olan Lee Jang-Woo karakterini canlandırmaktadır. Küçüklüğünden bu yana ebeveynlerinin isteklerine göre yaşayan, parlak bir gülümsemeye sahip birisidir.

Im Se-Mi dizide Hae-Won’un (Park Min-Young) eskiden en iyi arkadaşı olan Kim Bo-Young karakterini canlandırmaktadır.

Moon Jeong-Hee dizide Hae-Won’un (Park Min-Young) teyzesi olan Sim Myung-Yeo karakterini canlandırmaktadır.

Kim Hwan-Hee dizide Eun-Seob’un (Seo Kang-Joon) kız kardeşi olan Im Whi karakterini canlandırmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...