26 Şubat 2021 Cuma

Kitap - İzmir Kitap Kulübü ile Şubat Ayı Kitabı Zamanı Durdurmanın Yolları Matt Haig

 Herkese merhabalar efenim,

Dün akşam yine kitap toplantısını asmak zorunda kaldım çünkü işten eve döndüğüm zaman ayaklarımı hissetmiyordum artık o yüzden açıkçası hiç zoom toplantısına katılasım gelmedi ama 28 in de Barış İnce'nin olduğu toplantıya mutlaka katılıcam yazar davet edilmiş sonuçta onu hayatta kaçırmam :)

Anlayacağınız İzmir Kitap Kulübü ile bu ay "Zaman " teması ile Matt Haig'in  Zamanı Durdurmanın Yolları adlı kitabını okuduk.Ayrıca kitabın arka kapak yazasına göre filmi çekiliyormuş kitabın baş rolde de en sevdiğim oyunculardan biri olan Benedict Cumberbatch varmış :D Tabi izler miyim bilmiyorum :/ Yine de ek bilgi olsun diye söyledim işte :)

Kitaba gelicek olursak bi kere kapak tasarımı bence çok güzel.Domingo Jaguar gibi bu iş çok iyi başarıyor bence canlı güzel renkler ve sade kitabı anlatan bir amblemle yapılan kapaklar çok güzel duruyor her şeyden önce insanın dikkatini çekiyor ve kendine çekiyor.Kitabın içeriğine gelicek olursak , genel de bi o zamanda bi bu zamanda geçen kitapları pek sevemiyorum hele de kesin zaman çizgileriyle ayrılmamışsa okurken çok kafam karışıyor ama bu kitapta nedense öyle olmadı hep zaman çizgilerini güzel anlaşılır bi başlıkla ayırmaları hem de yazarın geçmiş ve şimdi ki zamanı güzel bir şekilde harmanlamayı başardığı için sanırım.

Tom Hazard’ın tehlikeli bir sırrı var. 41 yaşında sıradan bir tarih öğretmeni gibi görünse de nadir rastlanan bir hastalık yüzünden aslında yüzyıllardır hayatta. Shakespeare’le aynı sahnede yer almış, Kaptan Cook’la açık denizleri fethetmiş, Fitzgerald’larla içki içmiş. Ama şimdi, tek istediği normal bir hayat sürmek. Kimliğini değiştirmeye devam ettiği sürece geçmişini geride bırakabilir ve hayatta kalabilir.

Yapmaması gereken tek bir şey var, âşık olmak.

İngiltere’nin en önemli yazarlarından Matt Haig’in büyük övgü toplayan, 37 dile çevrilen ve yakında Benedict Cumberbatch tarafından sinemaya aktarılacak kitabı Zamanı Durdurmanın Yolları, insanın kendini kaybedip tekrar bulmasına dair güzel bir roman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Kimdir Bu Mitat Karaman? Doğu Yücel

 Herkese merhabalar efenim, Geçmiş zamanın birinde iş arkadaşım bana Doğu Yücel'in kitabını önermişti bende okuyup çok beğenmiştim adamı...