10 Ağustos 2021 Salı

Komedi Filmi : Scary Movie Serisi

 Herkese merhabalar efenim,

Bugün gün boyunca bu Allah'ın belası nakliye şirketi bi sürrü sorun yarattı bize evde suda gitti yakın zamanda elektrikte kesilcek yarın sabahtan araba gelicek inşallah daha fazla bugün ki gibi sorunlar çıkmadan adam gibi yükleme yaparlar da bizde artık yola çıkmayı başarabiliriz.Bugün ailecek morallarimiz sıfırdı resmen o yüzden akşam postu olarak size en sevdiğim komedi serisi olan Türkçe çevirisi ile "Korkunç Bir Film" serisini bırakıyorum.Hit olmuş korku filmleriyle dalga geçen +18 komedisi olan bi film serisi diyebiliriz.Amerika mizahı beni pek güldürmüyor olsa da bu seriyi acayip seviyorum ve beni güldürmeyi de başarıyor.

1-Scary Movie (2000)

 Hollywood filmlerinin tiye alındığı bir film. filmleri izlemeye alıştığımız şeklinden daha komik göreceğimiz filmde 6. his ve Çığlık filmlerinden alıntılar yapıyor.


2-Scary Movie 2 (2001)

Genç bir kız olan Megan Voorhees (Natasha Lyonne) bir şeytan ve iki rahip (Andy Richter, James Woods) tarafından kuşatılır! Rahipler işlerini bir türlü beceremezler, çünkü Megan ile Rahip McFeely'nin dilleri birbirine yapışır ve daha bir çok kötü olay yaşanır. Bir yıl sonra, ilk filmden hayatta kalanlar geçen Halloween'dekileri unutmaya çalışarak yaşamlarını sürdürürler. Fakat hocaları onları zor durumda bırakacak bir ödev verir.


3-Scary Movie 3 (2003)

Cindy ve arkadaşlarının eline çok gizemli bir video teyp geçer. Kısa bir süre sonra ise arazilerinde 'bu dünyadan olmayan' oldukça tuhaf şekiller görmeye başlarlar. Yaşanan bu tuhaf olayların hepsi sanki birbiriyle bağlantılı gibi görünmektedir. Olayları araştırmaya başlarlar ve korkunç komik gerçeklerle yüzleşirler.


4-Scary Movie 4 (2006)

Cindy Campbell, lanetli bir evde, yaşlı bir kadına bakıcılık yapmak üzere işe alınır ve bir çocuğun hayaleti ile tanışır. Bu sırada yan komşu, vinç operatörü Tom Ryan, genç oğlu Robbie ve kızı Rachel ile birlikte hafta sonunu babaları ile geçirmektedirler. Cindy ve Tom karşılaşırlar ve birbirlerine aşık olurlar. Ancak Dev Üçayaklılar dünyayı kuşattıklarında Tom, Robbie ve Rachel ile birlikte kaçar, Cindy de bir köye doğru yolculuk yapıp, bir bilmecenin cevabının peşinde dünyayı kurtarmanın yollarını araştırır. ABD başkanı, zekası ve yeteneği doğrultusunda gezegeni savunmaya hazırlanır. Oyuncu performansları ve Garez Köy, Testere, Milyonluk Bebek ve Brokeback Dağı filmlerine yaptığı göndermelerle dikkat çeken eleştirel bir komedi.


5-Scary Movie 5 (2013)

Dan ve Jody keyifli bir evlilik hayatı yaşarken, bir anda yaşamları Dan’in yeğenlerinin eve gelmesiyle alt üst olacaktır. Zira abisinin çocukları 3 yıldır tek başlarına vahşi doğada hayatta kalmışlardır ve birbirinden garip huyları vardır. Başta çift bunları umursamaz ama ne zamanki iş hayatlarına olumsuz etkisi olur, çocukların “Mama” diyerek seslendikleri ruhu evden göndermeye karar verirler. Bunun içinde "sertifikalı uzman ruh çıkarıcıları"nı tek tek eve çağırmaya başlarlar!
Korku ve gerilim filmlerini ti'ye alan Korkunç Bir Film serisinin 5. filmi bu sefer Mama, Sinister, Evil Dead, Siyah Kuğu, Paranormal Activity hatta Başlangıç (Inception) filmlerine dahi göndermeler taşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Film : V for Vengeance

 Herkese merhabalar efenim, Bayramın ilk gününde annemler yengemlerle birlikte Amasyaya gitmişlerdi.Beni de kuzenimin evine bıraktılar.Biz d...