1 Ağustos 2021 Pazar

Dram Filmi : Malena

 Herkese merhabalar efenim,

Nihayet Ağustos ayına giriş yaptık.Bu arada evimizi tuttu babam haftaya taşınmış olucaz Allah'ın izniyle.Artık cidden gitmek istiyorum gün sayıyorum resmen.

Bugünün postunda uzun zamandır izlemek istediğim Malena filmi var.Film Netflix de de var bu arada oradan da izleyebilirsiniz.İkonik sigara içme ve bütün erkeklerin çakmak uzatması sahnesi bu filmde genelde o sahne ile tanınıyor bu film.Savaş dönemini anlatan eski bir İtalyan filmi.Genç bir oğlanın kocası savaşa gitmiş yalnız bir kadına aşık olmasını anlatıyor ama ana fikir "yalnız kadın" temasının toplum içinde nasıl işlendiği.Akdeniz ülkelerinin ve Orta Doğu ülkelerinin kaderi hep aynı maalesef ki bunu bir kez daha anlamış bulunuyoruz.

Dünya, ülkelerin arasındaki politik çıkmazlar sebebiyle büyük bir savaşın gölgesindedir. Bu dünyada gençliğine ulaşmaya çabalayan bir çocuk ise kasabalarına gelen, güzeller güzeli bir genç kadın olan Malena'nın etkisiyle kendi erkek kimliğini bulmak üzeredir. Malena, tüm güzelliğiyle faşist bir İtalyan kasabasını derinden etkilemektedir. Bütün kasabayı birbirine düşürecek olan genç, seksi ve dul kadın, bu kasabanın hem başlangıcı hem de sonu olmak üzeredir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişisel - Blogum 11 Yaşında !

 Herkese merhabalar efenim, 18 Eylül geçti ama anca doğum günü postu düzenleyebildim iş yoğunluğumdan.Blogum 11 yaşına girdi.Tam tamanı 11 y...